Fulfilment webshops: no business like core business!

Fulfilment webshops: no business like core business!

Dat moet FEBO hebben gedacht tijdens de introductie van haar FEBOfashion 2018. Vorig jaar bleek de FEBO-limited-edition-kledinglijn zo’n groot succes dat alle zeilen moesten worden bijgezet om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Dit jaar doen ze het anders en gaat Perfect Groep het webshop fulfilment afhandelen.

FEBO
Wie kent ze niet? FEBO: de automatiek van de kroket en nog veel meer ander lekkers ‘van uit de muur’. Dat FEBO populair is blijkt wel uit de grote groep trouwe fans die geïnteresseerd is in alles wat met FEBO te maken heeft. Voor deze groep ontwikkelde het bedrijf een heuse lijn aan merchandising: FEBOfashion genoemd. Vorig jaar was het nog de FEBO zélf die het webshop fulfilment –in huis- afhandelde, dit jaar doen ze dat niet!

Vorig jaar heeft het succes van de actie ons een beetje overrompeld. Bijna 1500 bestellingen in 2/3 dagen! Toen we live gingen, liepen we door de enorme aantallen al snel een beetje achter de feiten aan. We waren er duidelijk niet op ingericht om alles wat er bij goed fulfilment komt kijken binnen zo’n kort tijdsbestek te kunnen afhandelen. Het is natuurlijk dan na betaling een pakketje versturen. Wat dacht je bijvoorbeeld een nette bevestigingsmail en de ‘nasleep’ van retouren. Er zijn altijd mensen die willen ruilen, zich bedenken of het adres dat is opgegeven klopt niet… Dit betekent veel extra werkzaamheden die niet tot onze core business behoren. Maar als je zo’n leuke actie op touw zet, wil je het natuurlijk wel goed doen.  Daarom kiezen we er dit keer voor het webshop fulfilment uit te besteden bij een ervaren partner als Perfect Groep. Want wat de exacte drukte deze keer wordt, durf ik niet te zeggen, maar ik verwacht er veel van en de piek zal de eerste dagen zijn”, aldus Rory van Haarlem, Marketing Manager bij FEBO.

De actie
19 juni start de FEBO-actie en is de diverse merchandising ook echt via de webshop beschikbaar. Dan gaan er ook verschillende posts op Social Media uit. Eerder zijn er diverse influencers ingezet, waarvan Maradonnie (Amsterdamse rapper) de hoofdpersoon is. Hij heeft de kleding 15 juni al op Pinkpop gedragen en ‘lekt’ daar foto’s.

Opdracht
Perfect Groep verzorgt de uitlevering van merchandising die via de FEBO-webshop wordt besteld. Vanaf half juni heeft Perfect de diverse FEBO-producten al op voorraad. Na ‘live-gaan’ worden bestellingen uit de webshop dagelijks uitgeleverd. Hierbij maken we gebruik van een door Perfect Groep speciaal ontwikkelde  connector voor de WooCommerce webshop. Net zo als bij de webshops van bijvoorbeeld FSV de Feijenoorder en Sonnema.

Wat je weten moet…!
Voor FEBO klant werd, wisten wij het niet en vinden dat jammer. Eigenlijk moet iedereen het verhaal achter FEBO kennen. Zeker in een tijd waarin de echte kwaliteit en zorg voor eten steeds belangrijker wordt. Daarom onze versie van het mooie verhaal achter FEBO. Het is een schoolvoorbeeld van eerlijk en ambachtelijk gemaakte producten. Want wist jij dat FEBO alleen werkt met 100% rundvlees? Dat dit wordt geleverd door een paar boeren uit de buurt van Amsterdam, vaak ook familiebedrijven. Verder worden de meeste snacks bij FEBO nooit ingevroren, en alles moet binnen vier dagen worden gegeten, daarna komen de producten niet meer in het ‘schap’. De snacks in de automatiek liggen er ook nooit langer dan een half uur. En de speciale kastjes van de automatiek, die de ideale temperatuur garanderen, zijn door FEBO zelf ontwikkeld. Mooi toch? Het Amsterdamse bedrijf dateert dan ook al uit 1941. Het is gestart als ambachtelijk banketbakkersbedrijf. De oprichter Johan Izaäk de Borst ontwikkelde naast brood en banket een snack: de kroket. Deze vers gemaakte kroket bleek zo’n succes dat Johan de Borst besloot te stoppen met de bakkerij en een automatiek begon. FEBO dankt overigens zijn naam aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat waar het eerste filiaal zou zijn gevestigd. De deal ging alleen niet door maar de naam stond al wel in de statuten.

Anno nu is de missie nog steeds: breng een eerlijk en uniek product, produceer dagelijks vers met de beste lokale en Hollandse grondstoffen. Geen concessies aan kwaliteit!

Dat dit verhaal klopt hebben wij met eigen ogen kunnen zien. FEBO kiest voor kwaliteit in ieder opzicht!

Recent Posts

Leave a Comment

 

Start typing and press Enter to search

BaByliss cashback