marketing creatie en productie

Customer journey regisserenMaak klantcontact persoonlijk


Goed en persoonlijk communiceren met je klant. Hoe pak je dat aan? Hoe regisseer je de customer journey van begin tot eind, zonder het overzicht kwijt te raken… In deze blog lees je er over. De Communicator en onze Perfect consultants bieden een oplossing. Hyper gepersonaliseerde communicatie vanuit je eigen database. Oftewel, top notch marketing automation. Ook dit is voor jou weggelegd. Het praktijkvoorbeeld verderop laat zien hoe.


Marketing automation met de Communicator


De Communicator van Perfect Groep is een marketingtool, ontwikkelt vanuit de praktijk. Hij bestaat uit twee modules. Een module speciaal voor persoonlijke e-mailmarketing en een module voor gepersonaliseerde content. Wil je top notch marketing automation bereiken dan moet je de hele customer journey regisseren. Breng daarom altijd alle stappen binnen de customer journey in kaart en zet ze vervolgens in een stroomschema. Zo krijg je inzicht en behoud je overzicht. Alleen zo is goed regisseren van de customer journey mogelijk. De customer journey is in kaart gebracht. En nu? Nu zijn er veel gerichte marketingacties te bedenken. Je kan de klantreis bijvoorbeeld gebruiken voor het regisseren en automatiseren van een persoonlijk welkomsttraject. Dit doe je voor klanten die net klant geworden zijn. Maar het helpt je ook bij het overtuigen van prospects om uiteindelijk nieuwe klant te worden. En wat dacht je van het versturen van persoonlijke uitnodigen voor een event, een churn campagne voor loyale klanten, of een algemene verkoopcampagne, ook daarbij is het regisseren van de customer journey in alle gevallen effectief.


Case; maatwerk collectieve-verzekeringen-campagne


Een grote onafhankelijke verzekeringsadviseur geeft bedrijven de mogelijkheid zorgverzekeringen met korting aan medewerkers aan te bieden. De start van de campagne is e-mailing naar alle prospects. Dit zijn MKB-bedrijven met < 100 medewerkers, voor wie een collectieve zorgverzekering met korting interessant kan zijn.

 

Inhoud e-mail: • Het aanbod: verzekeringspakket met korting voor medewerkers voor bepaalde periode;

 • Bewijsvoering: kortingsaanbod blijkt door werknemers gewaardeerd te worden en leidt tot grotere loyaliteit aan de werkgever;

 • Persoonlijke uitnodiging aan de contactpersoon van betreffende MKB, met de vraag meer inzicht in de behoefte te geven;

 • (Hyper) gepersonaliseerde communicatie door: persoonlijke aanhef, betreffend bedrijf in de eerste regel genoemd, e-mail (persoonlijk) verzonden uit naam van de gekoppelde accountmanager.Met 1 vraag naar 4 groepen


 

 

Wilt u meedoen aan dit aanbod voor uw werknemers?


[] Ja   [] nee  []  misschien


 

 1. Antwoord ‘ja’ => bedank mail, met de vraag wanneer ze hun werknemers het aanbod willen doen.

 2. Antwoord ‘nee’ => de gekoppelde accountmanager krijgt direct bericht om persoonlijk contact op te nemen met de opgegeven contactpersoon. De accountmanager kan het gesprek aangaan voor meer informatie. Waarom willen ze niet deelnemen? Na telefonisch contact krijgt de accountmanager meer duidelijkheid en kan hij de deelnemer bijvoorbeeld definitief op ‘nee’ zetten. Andere varianten zijn: ‘dit jaar niet’, toch ‘ja’ of op ‘geen contact gehad’.

 3. Antwoord ‘misschien’ => twee weken later een reminder met de vraag of ze inmiddels willen deelnemen of welke informatie ze anders nog nodig hebben om te kunnen beslissen.

 4. Non-respondenten => na 2 weken een reminder.


Zo tekenen onze consultants samen met jou (en je marketingteam) graag het hele flow diagram uit.

customer journey mapping

De customer journey is overzichtelijk in kaart gebracht. Deze volledig geautomatiseerde customer flow maakt het mogelijk  een klant vanaf het eerste contact tot aan het moment van 'echt meedoen' te volgen. Dit kan zijn wanneer hij daadwerkelijk een verzekering afneemt, maar ook wanneer hij aangeeft (dit jaar) niet deel te willen nemen.

De Communicator en onze consultants maken het mogelijk de hele customer journey, inclusief het bewust inschakelen van de accountmanager, te automatiseren. En dus te regisseren. Zo wordt bijvoorbeeld de inzet van een accountmanager en het callcenter een stuk efficiënter, dus effectiever.

 Persoonlijke materialen module


Het (MKB)bedrijf geeft aan zijn medewerkers de verzekeringen aan te willen bieden. De persoonlijke materialen module werkt dan heel gemakkelijk:

Op de datum van start van de campagne ontvangt het (MKB)bedrijf een mail met een link naar hun persoonlijke pagina. Op dit platform kan het (MKB) bedrijf vervolgens zelf gepersonaliseerde materialen als posters, e-mail berichten, flyers en intranet berichten downloaden. Denk dan aan ‘eigen’ bedrijfsvariabelen, als:

 • Teksten met eigen bedrijfsnaam, de geselecteerde verzekeringen en bijbehorende USP’s;

 • Logo’s van de betrokken bedrijven;

 • Huisstijl elementen als achtergrondkleur, het aanspreken met ‘u’, ‘jij’ of zelfs in de Engelse taal;

 • De specifiek voor deze werknemers geldende voorwaarden.


Door een bestand met namen en e-mailadressen up te loaden, worden materialen direct en gepersonaliseerd naar de werknemers verstuurd. Wil je dit liever niet dan kan je de materialen ook fysiek in print bij ons bestellen. In elk geval heeft zo iedere klant zijn eigen materiaal. En alles gegenereerd vanuit de eigen database. Onze applicatie monitort automatisch of de aangeschreven bedrijven actief aan de slag gaan. Zijn er na twee weken nog geen materialen gedownload, dan ontvangen ze via ons een reminder. En is er na drie weken nog niets gebeurd dan ontvangt de accountmanager of het callcenter bericht. Zij kunnen dan contact opnemen en vragen of ze misschien ergens mee kunnen helpen.

 

Geen situatie dezelfde


Iedere customer journey is natuurlijk uniek. En grip krijgen op de regie is telkens weer een uitdaging. Wij helpen je graag met het in kaart brengen van die customer journey. Om vervolgens de database goed in te richten en het marketing traject te automatiseren.

Wil je ook de regie hebben èn houden? Wil je bouwen aan een rendabele en persoonlijke relatie met je klanten? Dan komen we graag eens praten over hoe jìj die regie op de customer journey in handen kan krijgen.


Nieuwsgierig
en meer weten?
010 245 2000
info@perfectgroep.nl
Contactpagina