Sonnema – Van enkele bestelling naar rendabele webshop

Sonnema: van enkele bestelling naar rendabele webshop

Inleiding

Herman Jansen (voorheen UTO) is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen groeide uit tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment gedistilleerde dranken aan.

Als toonaangevende speler op het gebied van gedistilleerde dranken brengen zij Oer-Hollandse dranken als; Sonnema en NOTARIS Jeneverspecialiteiten op de markt. Maar ook de bekende internationale merken Glen Mansion Whisky, Joseph Guy Cognac, Jachtbitter kruidenlikeur, Café Marakesh Coffee Liqueur en Delaforce Port komen via Herman Jansen op de Nederlandse markt.

Aanleiding

Herman Jansen en Perfect Groep Media & Marketing Support hebben al een lange relatie als het gaat om het webshop fulfilment van Sonnema (fan) artikelen. Al meer dan tien jaar verzorgt Perfect Groep alle bestellingen die via de webshop binnen komen, inclusief alle administratieve en financiële handelingen. In de loop van 2013 signaleerden we allebei dat de webshop verkopen aanzienlijk terug liepen en dat de shop sowieso wel wat eigentijdser mocht. Daarnaast moest er speelruimte komen om snel nieuwe artikelen te kunnen toevoegen en werd er naar mogelijkheden gezocht om (fan) acties te kunnen organiseren. Voorwaarde: overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Tijd voor een Webshop 2.0!

Werkwijze

Aan de hand van een technisch ontwerp is er een shop ontwikkeld, die vervolgens is gekoppeld aan het door ons zelf ontwikkelde platform PerfectBase. iDeal & PayPal zijn geïntegreerd, er is een zoekmachine toegevoegd en alle producten zijn overzichtelijk gepositioneerd. Binnen deze oplossing biedt Perfect Groep, Herman Jansen de mogelijk om zelf heel eenvoudig de shop te kunnen vullen met nieuwe content.

Vanuit PerfectBase worden iedere dag, met 1 druk op de knop, pakbonnen voor bestellingen gegenereerd die dezelfde dag nog worden verzonden. Ook de financiële afhandeling wordt door Perfect Groep gedaan. Herman Jansen beschikt nu over Real-time inzage; wat, wanneer en voor welk bedrag er iets is besteld, is op elk moment te achterhalen. Zelfs de actuele voorraad is op elk moment van de dag op afstand te zien!

In de nazomer van 2014 was de lancering van de nieuwe Sonnema website met daarin de nieuwe Sonnema webshop een feit. Ondersteund door een aantal leuke Facebook acties bleek al snel dat het aantal online verkopen weer in de lift zat.

Dez Veth (Brand Manager Sonnema & Jachtbitter)

“Dankzij Perfect Groep kunnen wij de webshop veel breder inzetten dan alleen als ‘online winkel’. We gebruiken hem nu bijvoorbeeld voor winacties op Facebook en kunnen hem koppelen aan een winkelvloeractie, zelfs met klachtafhandeling maken we gebruik van de webshop!”.

Wil je meer informatie?

Start typing and press Enter to search