marketing creatie en productie

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023Gestemd in de regio Rotterdam en werd je stempas gecheckt? Het naslagwerk waarin men dit deed is bij Perfect Groep gemaakt.


Perfect Groep print en bindt Registers ongeldige stempassen


Al jaren lang printen & binden wij de ‘Registers ongeldige stempassen’ voor de Gemeente Rotterdam. Dit zijn de boeken waarin alle ongeldige stempassen vermeld staan, zodat medewerkers van de stembureaus de geldigheid van je stempas kunnen checken. Staat het nummer van je stempas erin dan is deze ongeldig en de reden van ongeldigheid staat er dan achter.

 

 


Ongeldige Stempassen


Elk stembureau heeft een register van ongeldig verklaarde stempassen (ROS). Heb je als kiezer een pas die niet geldig is dan kan je niet stemmen. Dit is om te voorkomen dat kiezers vaker dan 1 x hun stem uitbrengen. Een stempas kan in verschillende gevallen ongeldig zijn. Wanneer de pas bijvoorbeeld is omgezet in een schriftelijke volmacht. Of er is een vervangende stempas uitgereikt, omdat de pas kwijt is of niet ontvangen. Maar mensen kunnen ook tussentijds overlijden en stempassen kunnen gestolen of verkeerd terechtgekomen zijn.

 

 

Tijdsgebonden opdracht


De verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023 waren op woensdag 15 maart. Wijzigingen op de stempas konden uiterlijk tot dinsdag 14 maart 12.00 uur worden doorgegeven. Dit was de absolute deadline. Tot die tijd konden nog wijzigingen voor deze verkiezingen worden meegenomen, want hoe actueler het handboek, hoe beter. Daarom krijgen we de content altijd in de namiddag/avond en pas één dag voor de verkiezingen. Om de registers te printen, te binden en dezelfde avond nog op het distributiepunt te kunnen afleveren, werkt Perfect Groep graag een avondje door. Waren het vorig jaar de verkiezingen van de Gemeenteraad en de Wijkraden, is het deze keer dus voor de Provinciale Staten en waterschappen waar we enkele honderden boekjes voor mochten printen, binden en verspreiden.

Nieuwsgierig
en meer weten?
010 245 2000
info@perfectgroep.nl
Contactpagina